damelithandboll.blogg.se

kontakt: [email protected]

Det som har varit och lite vad som komma skall...

Kategori: Allsvenskan dam, SHE

Det har hänt en del sen sist och som jag tidigare sagt har jag haft mycket vid sidan av den senaste tiden. Förra helgens stora överraskning i SHE måste ha vart Heids seger mot Skövde HF. Det lilla jag såg av matchen verkade insatsen stabil och segern såg aldrig riktigt hotad ut. Josefin Wickström i mål såg oerhört bra ut och när hon spelar på toppen av sin nivå kan hon vinna matcher åt Heid. Min stora fråga är om Heid kommer lyckas behålla gulklimpen Johanna Forsberg till nästa säsong. Jag tror att det blir svårt för dem… 10 mål framåt på 13 avslut och såg väldigt bra ut i förvar denna match. Blir det Sävehof igen för Forsberg? För visst håller hon klass för att spela i Sveriges bästa damlag…?

Helton vann mot Skara, överraskning? Nej jag vet inte riktigt… Det kommer vara tufft i bottenstriden och jag tror att vi får vänja oss vid att lagen där vinner mot varandra.

Skuru tog en skalp på bortaplan mot Höör, en mycket stabil insats från deras sida. De lyckades hålla nere Cassandra Tollbring på 2 mål på 7 avslut och lyckas man med det är mycket vunnet mot Höör.

Höör som är en besvikelse i mina ögon… förlust blev det även i onsdags borta mot Kristianstad. Visserligen är Kristianstad inget dåligt lag och har som jag skrivit tidigare överraskat positivt på mig, MEN för tillfället drar Höör på sig alldeles för många förluster. Ola behöver tid men hur mycket tid skall han få innan vi kan kräva bättre resultat?

Att VästeråsIrsta vann hemma mot Kristianstad i lördags får ses lite som en skräll. Ellinor Åström Nilsson känns som den stora nyckel i Västeråslaget i år. Denna match gjorde hon 9 mål på 11 avslut och var en stor bidragande orsak till segern. Unga målvakten Elinor Bornström (-98) hade 58% i räddningsprocent, var detta hennes debut? Jag har dålig koll på det…Likaså var det roligt att se att unga Matilda Forsberg (-98) som är omskolad från högernia till högerkant gjorde 7(!) mål på 9 avslut. Grattis Matilda och grattis Västerås till segern!

Boden tog sin andra skalp i SHE under söndagen. Det skedde borta mot Team Eslöv. Kul för Boden och detta resultat ökar spänningen i den nedre halvan av tabellen…

Att Sävehof under gårdagen vann borta mot Skövde var ingen skräll men Skövde stod upp bra under lång tid av matchen. Vad jag kommer minnas mest från denna match är dock efterspelet på Twitter spelare lagen emellan… Anklagelser om filmningar och snack om könsord på planen. Det ger lite krydda till sporten tycker jag och det är lite roligt att läsa så länge de håller sig inom gränserna.

I helgen som kommer ser jag mest fram emot matchen Boden mot Skara. Återigen en viktig match i bottenstriden. Kan Boden fortsätta prestera och fortsätter publiken komma till hallen i Boden?

Övriga matcher i helgen…

Lördag

Skuru IK- Team Eslöv

IF Hellton- Västerås Irsta

Söndag

Lugi HF- BK Heid

---

Det spelades även en del matcher i damallsvenskan helgen som var. Toppmötet på förhand mellan Kungälvs HK och Tyresö Handboll vanns av Kungälv. En stabil insats av hemmalaget som ser starka ut på hemmaplan.

Spårvägen vann på bortaplan mot Lundagård, ingen skräll i sig men Lundagård verkar ha stått upp bra denna match och ledde stora delar av matchen fram till den 52a minuten.

Önnereds HK känns så starka som jag tippat på innan säsongen. De vann med 21 (!) mål mot OV Helsingborg och de kommer fortsatt bli svårslagna i årets allsvenska och jag blir mycket förvånad om de inte tar direktplatsen upp till SHE.

Att Linköping vann hemma mot Lidingö får ses lite som en överraskning. Detta var en match mellan två lag som inte haft mycket att komma med under början av denna säsong. Att siffrorna blev så stora som 9 (!) mål förvånar mig. Lidingös storskytt Isabella Bengtsson fanns inte med i truppen, skadad? Hon hade behövts denna match. Lidingö har nog mycket att fundera på…

Att det blev så jämt mellan Skånela och GT Söder som 24-23 hade jag inte väntat mig. Här trodde jag att Skånela skulle vinna med större marginal men som jag tidigare sagt är GT ett lag som kämpar på i 60 minuter. Om de bara kan sluta med att släppa iväg sina motståndare i 3-4 målsledningar i början av matcherna är det lättare att vinna över 60 minuter. GT kommer kunna överraska mot lag ju längre säsongen lider, tro mig… Att Skånela är väldigt beroende av skytten Kristin Thorleifsdottir och mittsexan Veronica Wislander är väldigt tydligt, tillsammans gjorde de denna match 14 Skånelas totalt 24 mål…

Eskilstuna Guif vann stabilt mot Bjurslätt/Torslanda i söndags. Guif hade framförallt bra spridning på målskyttar och hade 3 stycken femmålskyttar, vänstersexan Sofia Tenglin, mittsexan Caroline Karlsson och vänsternian Josefin Johansson.

Imorgon fredag tar Bjurslätt/Torslanda emot Kungälv på hemmaplan. En match som Kungälv får ses som favoriter men ett derby är ett derby…

På lördag ser vi fram emot…

Lidingö SK- GT Söder

KFUM Lundagård- Skånela IF

Och på södnag…

Toppmötet…

Tyresö Handboll- Önnereds HK

OV Helsingborg HK- RP IF Linköping

Och ännu ett toppmöte…

Spårvägen HF- Eskilstuna Guif