damelithandboll.blogg.se

kontakt: [email protected]

Morgondagens matcher i SHE

Kategori: SHE

Imorgon är det full omgång i SHE. Här kommer mina tankar inför matcherna.
 
Skara HF- BK Heid
Denna match känns på förhand oerhört viktig för bägge lagen. Förloraren här kan få det jobbigt i tabellen i slutändan.
 
Skara HF snodde med sig en poäng från Eslöv senast och visade på god moral och såg väldigt starka ut i slutskedet av matchen.
 
Andreas Johansson, tränare i Skara HF, var tränare i just Heid för två säsonger sedan tillsammans med Heids nuvarande huvudtränare Camilla Hultgren Dahlberg. Detta kan bli en match där taktiktiken blir den avgörande faktorn.
 
Min känsla är att Skara har kommit längre då de spelat sig samman under förra säsongen och har kunnat bygga vidare på detta till denna säsong. Heid har en hög spelaromsättning och ny tränare och det känns som att de har en bit kvar innan de är färdiga med allt nytt som skall sätta sig.
 
De lag som kan minimera antalet tekniska fel och sätta försvarsspelet bäst vinner denna match!
 
---
 
VästeråsIrsta- Boden Handboll IF
Två lag som står på 0 poäng efter två omgångar. Västerås har haft en hög spelaromsättning och har lägst medelålder i SHE. De är dutiga och talangfulla men känns väldigt opålitliga. Viktigt för Västerås är att Hannah Flodman kommer igång ordentligt och blir den målgörare hon har potential till att vara.
 
Trots att Boden har två förluster har jag en känsla för dem men just nu gör de alldeles för många juniormisstag både i anfall och försvar. De måste bli noggrannare på alla punkter. Emmy Nordmark hade inte sin bästa match senast borta mot Hellton och måste prestera betydligt bättre för att Boden skall ta poäng.
 
Väldigt ovis match men Västerås får ses som favoriter på hemmaplan.
 
---
 
Lugi HF- Team Eslövs IK
Lugi imponerade stort på mig i deras senaste möte mot VästeråsIrsta. De fick igång många spelare och har för tillfället fyra niometersspelare av absolut högsta SHE-klass, Hanna Blomstrand, Melissa Petrén, Ebba Engdahl och Jenny Carlsson. Lugis främsta styrka är dock deras försvar och målvaktsspel. Ida Nilsson, målvakt, har kommit in bra i Lugi och presterat!
 
Eslöv kommer från att ha tappat två klara poäng. Det är i alla fall min känsla. De ledde matchen mot Skara med 6 mål i halvtid men kollapsade fullständigt i den andra halvleken. Fler spelare än systrarna Bardis och Svensson måste kliva fram. Ett plus vill jag dock ge till deras unga målvakt, Moa Sandell född -99. Hon har en utsatt position som förstamålvakt i Eslöv och har i mina ögon spelat väldigt stabilt.
 
Ett skånederby som enligt mig endast kan sluta på ett sätt, seger till Lugi.
 
---
 
Höörs HK H65- IF Hellton Karlstad
Höör åkte på en tung förlust senast borta mot Skövde där avgörandet kom med 1 sekund kvar. Ola Månsson, tränare, har betydligt mer att plocka ut ur detta lag. Nu är motståndet dock på pappret lite enklare och det är på hemmaplan.
 
I Höör måste fler spelare gå i djupled i anfallsspelet och jag söker en klarare spelidé i det uppställda spelet. Vänstersexpositionen med Marie Wall och Emma Rask känns oerhört stabil!
 
Hellton vann senaste matchen på hemmaplan mot Boden. Bäst i Hellton den matchen var målvakten Jessica Wessman tillsammans med vänstersexan Lina Hillgren. Karin Ullén är ännu inte på samma nivå som hon var under hennes förra säsong. Hela Helltons niometersuppställning måste höja sig några snäpp.
 
Denna match kommer Höör att vinna...
 
---
 
Kristianstad HK- Skövde HF
Kristianstad tog en fin skalp senast uppe i Stockholm mot Skuru IK. De har inlett årets SHE på bästa sätt. Om någon tvekande på Stefan Wall inför säsongen tog han i alla fall bort en del tvivel i matchen mot Skuru som var en taktisk triumf.
 
Kristianstad har insett vikten vid att spela bra försvar och målvaktsspel där de sätt oerhört stabilda ut. Anfallsspelet finns dock mer att önska.
 
Skövde tog en för dem viktig vinst senast hemma i Arena Skövde. En match som avgjordes i matchens allra sista sekund. De ser stabila och trygga ut utan att imponera jättemycket.
 
Kan Kristianstad skrälla igen? Får de till försvar- och målvaktsspelet igen kan de mycket väl göra det men jag håller Skövde som favorit här!
 
---
 
IK Sävehof- Skuru IK
Har Skuru laddat för denna match hela veckan? Det var i alla fall känslan när de mötte Kristianstad att fokus låg någon annan stans. Skuru har inte nått upp till sin potential än och jag anser att vi kan kräva betydligt mer från dem. Måste
 
Sävehof har inte heller nått upp till deras standard och har mer att bevisa. Jag tror dock att laget kommer bli bättre ju bättre motstånd de möter.
 
Tränarmatchen blir en match i matchen. Förra veckan gick Skurus tränare Patrik Svarvén ut och kritiserade Sävehofs tränare tillika förbundskapten Henrik Signell för hans uttagning till landlsagsläger i oktober. Svarvén ifrågasatte konkret uttagningen av Ida Odén. Undra om Odén är extra taggad inför denna match?