damelithandboll.blogg.se

kontakt: [email protected]

Bredden av kvalitet avgjorde

Kategori: SHE

Sävehof vann under gårdagskvällen matchen på hemmaplan mot Lugi HF. Innan matchen stack jag ut hakan och trodde på Lugi. De bjöd på tufft motstånd men Sävehof imponerar. Trots perioder av mindre bra spel har de ett lugn, trygghet och tro på vad de gör på planen. Sävehof stressar aldrig upp sig.

Lugis Hanna Blomstrand hade inte sin bästa match igår och fick nöja sig med 2 mål. Hanna måste precis som hela Lugi-laget spela på sitt Max om de skall vinna mot Sävehof. Stundtals gick Ellinore Johansson upp från högersex till högernian och gjorde en godkänd insats, 6 mål. Många imponerades säkert men att spela desperat som Lugi var tvungna att göra i slutet är en ganska gynnsam uppgift. Ellinore besitter fina kvaliteer och kommer vara en fullgod ersättare till Hanna Blomstrand när hon går ut i proffslivet.

IK Sävehof, vilken bredd av spelare där i stort sätt alla håller landslagsklass. Spridningen på målskyttet talar sitt tydliga språk. 9 målskyttar och ett ständigt hot från samtliga positioner!

Rikke Jensen, förra säsongens danska nyförvärv. Var skadad i början av säsongen men skall nog vara tillbaka i slag. Hur tänker Sävehof kring henne? Fick redan under förra säsongen sparsamt med speltid.

Vad slutade matchen då? Vinst till Sävehof 20-18 efter 7-8 i halvtid.

Kommentera inlägget här: